Горіхокол – це обладнання, призначене для максимально швидкого, зручного та дбайливого розколювання шкаралупи горіха.
Горіхоколи використовуються як для побутових цілей – для розколювання невеликої кількості плодів горіха в домашніх умовах, так і у великих промислових масштабах – для переробки великих партій горіхів з максимально цілісним виходом ядра горіха.
Сьогодні горіхоколи будь-якого типу, виду та розміру широко використовуються у всіх видах діяльності пов'язаної з горіхівництвом. Навіть звичайнісінький горіхокол присутній на кухні практично кожної господині, а промислові підприємства розколюють горіхи за допомогою промислових установок для колки горіха, які здатні переробити до 2 тонн за робочу зміну.
Залежно від обсягів партій горіха, що переробляється, масштабів цеху або підприємства розрізняють: механічні та електричні горіхоколи, а також промислові установки.
Колка горіха – це один із найважливіших етапів переробки і саме завдяки якісній колці найцінніше – ядро горіха залишається максимально цілісним, а виробництво практично безвідходним.
Вибираючи тим чи іншим типом горіхоколу, варто звернути увагу на модельний ряд, технічні параметри, терміни служби, вагу. Кожна модель горіхокола має свої унікальні параметри, сукупність яких і створює горіхокол для певних потреб.
Перевагами електричних горіхоколів є:
Переваги механічних горіхоколів:
У чому перевага промислових установок?
Горіхоколи з конусним принципом розколу використовуються на промислових підприємствах з переробки волоського горіха, що відрізняються великими габаритами та високою продуктивністю. Колючий механізм – конусні плити, залежно від моделі горіхоколу їх може бути одна або дві пари. Завдяки конусним плитам такі горіхоколи можуть працювати без попереднього калібрування горіха і при цьому давати високий відсоток цілого ядра.
У нас представлені конусні промислові горіхоколи різних категорій, продуктивності та бюджету!
Також в нашому ассортименті - доколювач волоського горіха, який максимально автоматизує виробництво та позбавить від ручної переробки неякісного волоського горіха. При переробці фундука та мигдалю доколювач застосовується як основний горіхокол.