Корпус маслоробки виготовлений з харчової нержавіючої сталі, що повністю виключає реакцію з молоком.
Маслоробка комплектується асинхронним електродвигуном з частотою обертання ротора 1400 об/хв і захищений від перевантажень теплової захистом.
Технічні характеристики:
Номінальна напруга мережі, в - 220 (В)
Номінальна споживана потужність - не більше 250 (Вт)
Частота обертання - 1400(об/хв)
Вихід вершкового масла від обсягу вихідного продукту, - 40(%)
Опис:
МАСЛОРОБКА ЗАСТОСОВУЄТЬСЯ ПРИ ВИРОБНИЦТВІ ВЕРШКОВОГО МАСЛА В ПОБУТОВИХ УМОВАХ ШЛЯХОМ ПЕРІОДИЧНОГО ЗБИВАННЯ ВЕРШКІВ ДО УТВОРЕННЯ МАСЛЯНОЇ ПАХТИ
Дуже жирні та загуслі вершки необхідно розбавити молоком або теплою кип'яченою водою до стану плинності.
УВАГА: Не застосовуйте густі не розбавлені вершки або сметану, це призведе до зупинки двигуна і виходу його з ладу. Якщо обороти двигуна сповільнюються значить продукт потрібно додатково розбавити теплою (не більше 27 С) водою.
Застосування вершків малої жирності, придбаних через торгову мережу, не рекомендується використовувати для збивання масла.
Готові вершки або сметану заливають в бак, номінальне завантаження 15 см нижче кришки.
УВАГА: Мінімальне завантаження 5 літрів.
Після чого включають електропривод, який приводить в обертання вал з крильчаткою. Під час роботи відбувається збивання, що призводить до утворення масляного зерна і рідкої фази - сколотини.
У процесі збивання масла необхідно періодично (через 15-30 хв) робити візуальну оцінку готовності масла. Для цього відключають маслоробку, знімають кришку. Якщо масляне зерно зібралося в однорідну зернисту масу, а пахта має прозоро-білий колір, то процес вважати завершеним.
Якщо температура повітря вища за середню можна використовувати лід. Після закінчення збивання, відключивши маслоробку від мережі, і за допомогою шланга з бака в окрему ємність зливають сколотини. (Сколотина - цінний харчовий продукт.) Потім для видалення залишків сколотин, в бак з залишилася масою заливають холодну воду і обробляють масляне зерно перемішуванням маси ложкою або дерев'яною лопаткою. Для кращого очищення масляного зерна промивку повторюють.
По закінченню промивання на рівну поверхню, що має невеликий ухил, розстеляють чистий папір або клейонку і, злегка віджавши, розкладають на ній тонким шаром для видалення залишків води отримане масло. Для прискорення процесу видалення води масло перемішують і розминають дерев'яною ложкою. Після видалення залишків води масло збирають в ком, продукт готовий до вживання або зберігання.
Після закінчення роботи олійницю необхідно промити. Для цього необхідно відключити від електромережі, відкрутити гвинт фіксатор крьльчатки, зняти її і промити все гарячою водою з миючими засобами, потім протерти сухою ганчіркою, просушити і зібрати в зворотньому порядку.
Основні атрибути | |
---|---|
Виробник | Minisan |
Країна виробник | Туреччина |
Тип | Маслоробка |
Привід | Електричний |
Напруга | 220 В |
Споживана потужність | 0.3 кВт |
Технічні характеристики сепаратора | |
Матеріал чаші молокоприймача | Харчова нержавіюча сталь |
Технічні характеристики олійниці | |
Місткість бака | 25 л |
Мінімальний обсяг заповнення вихідним продуктом | 5 л |
Максимальний вихід олії від обсягу вихідного продукту | 44 % |