Корпус олійниці виготовлений з харчової нержавіючої сталі, що повністю виключає реакцію з молоком.
Маслоробка комплектується асинхронним електродвигуном з частотою обертання ротора 1400 об/хв і захищений від перевантажень теплової захистом.
Технічні характеристики:
МАСЛОРОБКА ЗАСТОСОВУЄТЬСЯ ПРИ ВИРОБНИЦТВІ ВЕРШКОВОГО МАСЛА В ПОБУТОВИХ УМОВАХ ШЛЯХОМ ПЕРІОДИЧНОГО ЗБИВАННЯ ВЕРШКІВ ДО УТВОРЕННЯ ОЛІЙНО СКОЛОТИН
Дуже жирні і загустілі вершки необхідно розбавити молоком або теплою кип'яченою водою до стану плинності.
УВАГА: Не заливайте густі не розбавлені вершки або сметану в олійницю, це призведе до зупинки двигуна і виходу його з ладу. Якщо обороти двигуна сповільнюються означає продукт потрібно додатково розвести теплою (не більше 27 С) водою.
Застосування вершків малої жирності, придбаних через торговельну мережу, не рекомендується використовувати для збивання масла.
Готові вершки або сметану заливають в бак, номінальна завантаження 15 см нижче кришки.
УВАГА: Мінімальна завантаження 1 літр.
Після чого вмикають електродвигун, який приводить в обертання вал з крильчаткою. Під час роботи відбувається збивання, що приводить до утворення масляного зерна і виділення рідкої фази - сколотин.
У процесі збивання масла необхідно періодично (через 15-30 хв) проводити візуальну оцінку готовності олії. Для цього відключають олійницю, знімають кришку. Якщо масляне зерно зібралося в однорідну зернисту масу, а маслянка має прозоро-білий колір, то процес вважати завершеним.
Якщо температура повітря вище середньої можна використовувати лід. Після закінчення збивання, відключивши олійницю від мережі, і з допомогою шланга з бака в окрему ємність зливають пахту. (Пахта -цінний харчовий продукт.) Потім для видалення залишків сколотин, у бак з залишилася масою заливають холодну воду і обробляють масляне зерно перемішуванням маси дерев'яною ложкою або лопаткою. Для кращого очищення масляного зерна промивання повторюють.
По закінченні промивання на рівну поверхню, що має невеликий ухил, розстеляють чистий папір або клейонку і, злегка віджавши, розкладають на ній тонким шаром для видалення залишків води отримане масло. Для прискорення процесу видалення води масло перемішують і розминають дерев'яною ложкою. Після видалення залишків води масло збирають в ком, продукт готовий до використання або зберігання.
Після закінчення роботи олійницю необхідно промити. Для цього необхідно відключити від електромережі і промити всі гарячою водою з мийними засобами, потім протерти сухою тканиною.
Основні атрибути | |
---|---|
Країна виробник | Туреччина |
Тип | Маслоробка |
Привід | Електричний |
Напруга | 220 В |
Споживана потужність | 0.3 кВт |
Технічні характеристики сепаратора | |
Матеріал чаші молокоприймача | Харчова нержавіюча сталь |
Технічні характеристики олійниці | |
Місткість бака | 5 л |
Мінімальний обсяг заповнення вихідним продуктом | 1 л |
Максимальний вихід олії від обсягу вихідного продукту | 44 % |