Загальна інформація:
Приготування запасів на зиму – досить важливе заняття. На жаль, маса домогосподарок витрачають дуже багато часу на приготування сиропів, маринадів для консервів. Щоб полегшити собі життя в технології консервування можна автоклав купити. Це пристрій зовні має вигляд резервуара з кришкою. Автоклави часто застосовуються в різних сферах виробництва. Це хімічна, медична, гумова, гідрометалургія та інші види діяльності. У повсякденності призначення автоклава – пастеризація, стерилізація і консервація. Більшість людей задаються питанням про те, яка на автоклав ціна вважається прийнятною. В основному вартість залежить від об'єму резервуара, його розмірів і бренду, при цьому немає якоїсь прямої залежності між моделями.
Як правило, принцип роботи автоклава не складний. Спочатку ви підготовляєте скляну тару. У побутовому автоклаві для консервування банки промиваються, перевіряються на наявність сколів та тріщин. Краще заздалегідь прорахувати скільки банок ви плануєте стерилізувати в автоклаві. Зазвичай це залежить від обсягу ємності. Чим він більше, тим місткість банок підвищується. Щоб законсервувати тушонку, можна використовувати автоклав для домашнього консервування з нержавіючої сталі або із звичайної сталі. Підійде стандартний рецепт:
1. Нарізати м'ясо невеликими скибочками. Кількість кілограмів свинини залежить від кількості закритих банок.
2. Порізані шматочки вирушають у велику посуд. Тут необхідно додати всі улюблені спеції. Можна використовувати суміші (приправа для гриля або м'яса) і добре перемішати масу.
3. Поки м'ясо настоюється, час перейти до скляній тарі. Банки ретельно миються і стерилізуються. Це можна зробити власноруч або скористатися посудомийною машиною. Вона багато в чому прискорить процес. Не потрібно забувати про кришках, їх потрібно проварити у воді.
4. Пробив годину банок. Після миття, їх треба просушити і протерти.
5. Озброїтися соняшниковою олією, лавровим листом, перцем. Накладати м'ясо в холодні банки. В кінці додати зазначені вище інгредієнти. Скористатися ключем.
6. Сиру начинку відправити в автоклав домашній електричний або газовий. Якщо планується не один шар виробу, тоді додатково подбати про міцному дні. Наступний шар акуратно ставиться на кришки нижніх банок.
7. Залити всю тару теплою водою. Не заповнювати повністю ємність автоклава, а залишити повітряний кишеню (4-5 см).
8. Щільно закрити кришку. Спочатку накачують повітря, далі поступово спостерігають за рівнем тиску. Його можна побачити на датчику домашнього автоклаву.
9. Особливість приготування тушонки: не перевищувати рівень тиску. В іншому випадку вода може проникнути під кришки, зіпсувавши весь вміст. М'ясо зіпсується і набуде гіркого смаку.
10. Час приготування тушонки – година. У процесі завжди перевіряти нагрівання та тиск подачі газу.
11. Через відведений час вимкнути газ. Залишити ємність остигати. Приблизний час – 20 годин.
12. З автоклава повільно спустити повітря. Після чого акуратно по одній діставати банки. Занадто швидко виконувати маніпуляції не варто, так як є ризик зриву кришки.
Купити побутовий автоклав для домашнього консервування дуже вигідна ідея. Після того як апарат прибув до вашої оселі, обов'язково ознайомтеся з розпорядженнями. Інструкція на автоклав допоможе не розгубитися та зорієнтуватися у правильному застосуванні даного пристрою. Втім, завжди можна дослідити простори інтернету, щоб отримати додаткову інформацію щодо експлуатації автоклаву. Таким чином, можна приготувати швидко смачну, а головну цілком безпечну страву для сім'ї.
На всю продукцію діє гарантія.
Повернення коштів згідно Закону України, якщо товар повернутий протягом 14 днів і не був в експлуатації.
Основні атрибути | |
---|---|
Виробник | Протек |
Країна виробник | Україна |
Джерело нагріву | Електричний (ТЕН), Зовнішній |
Тип | Автоклав |
Користувацькі характеристики | |
Тип нагріву | Електро + газ |